Prava kombinacija – Med i lekovito bilje

lekovbi na bazi meda i bilja

Od davnina  zahvaljujući svojim  korisnim svojstvima med se ubraja u jedan od najvažnijih prirodnih lekova.  Zbog svojih lekovitih svojstava  i prijatnog ukusa med se koristi  i ceni u svim kulturama  i religijama. Poznato je da su sve civilizacije priznavale čudotvornu moć meda.

Efikasnost mešanja meda i lekovitog bilja do dana današnjeg niko nije osporio, pa čak ni naučnici. Bitno je samo  da kombinacija meda i bilja bude pravilno kombinovana.

Med u sebi sadrži organske kiseline, aminokiseline, enzime, eterična ulja, vitamine B1, B2, B5, B6, C, D, E, K,  a od minerala  natrijum, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor, magnezijum ,cink, jod, hrom i selen, kao i druge vredne sastojke.  Ova lako svarljiva namirnica osim što je ukusna , predstavlja i veliki  izvor energije, a veoma je cenjen i kao antioksidans.

Med obezbeđuje brojne  pozitivne efekte po zdravlje, pa je  logično da je od davnina jedan od najpoznatijih narodnih lekova.

Lekovita svojstva meda

– Jača imunitet ,opštu fizičku i psihičku radnu sposobnost organizma i njegove odbrambene mehanizme. Podiže nivo energije na prirodan način.

– Snižava holesterol i trigliceride

– Ubažuje  simptome gripa i prehlade, odnosno bolesti respiratornih organa, poput bronhitisa, upale grla i sinusa.

– Smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti.

– Poboljšava cirkulaciju

– Protivupalnjo dejstvo.  Obloge od meda preporučuju se kod svih vrsta upala.

– Poboljšava probavu. Delotvoran je kod  zatvora, gastritisa,  čira na želucu. Snažno antiseptičko dejstvo meda je dobra prevencija problema sa varenjem.

– Sprečava infekcije. Zahvaljujući antibakterijskom, antivirusnom, antigljivičnom i antioksidantnom svojstvu, čuva organizam od bakterija, virusa i slobodnih radikala.

– Poboljšava obnavljanje tkiva

– Otklanja toksične materije iz organizma. Čisti ceo organizam.

– Delotvoran je protiv stresa. Studije su pokazale da med poboljšava pamćenje, ublažava stres.

– Poboljšava kvalitet sna. Ukoliko imate problem nesanice, dodajte malo meda toplom mleku i popijte pre spavanja.

– Protiv anemije. Podiže nivo gvožđa

– Poznato je i njegovo blagotvorno delovanje kod problema sa očima kao što je konjunktivitis.

100% prirodni preparati kompanije Medofit  su napravljeni  od mešavine meda, lekovitog bilja  i medicinskih gljiva. Svaki proizvod  i njegov sastav prilagođen je određenom zdravstvenom problemu  i koristi se za njegovo lečenje i ublažavanje tegoba.

Med leči, okrepljuje, produžava život.

Sa preparatima na bazi bilja i meda pobedićete mnoge bolesti.  Narodna medicina kroz vekove  je dokazala  da je  dodavanje lekovitog bilja u med efikasno sredstvo za ublažavanje brojnih zdravstvenih  tegoba.

 



Comments are closed.

This entry was posted on December 5, 2018 and is filed under Prirodni lekovi. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.